
داشتن رژیم غذایی سالم به پیشگیری از بیماری کلیه کمک میکند
طبق آنالیز یافتههای منتشرشده، حفظ رژیم غذایی سالم میتواند به پیشگیری از بیماری کلیه کمک کند. این یافتهها در شماره آینده CJASN منتشر میشود.
ایجاد تغییرات در رژیم غذایی میتواند به کاهش سرعت بیماری مزمن کلیه (CKD) کمک میکند، اما هنوز مشخص نیست که آیا رژیم غذایی سالم به پیشگیری از رشد این بیماری میکند یا خیر. به این منظور، جیمون کلی و همکارانش همهی مطالعات مرتبط منتشرشده تا فوریه 2019 را آنالیز کردند.
این آنالیز شامل 18 مطالعه و مجموع 630108 بزرگسال میشد که بهطور متوسط 4/10 سال مورد پیگیری قرار داشتند. الگوهای رژیم غذایی سالم به مصرف بیشتر مواد غذایی همچون سبزیها، میوه، حبوبات، آجیل غلات سبوسدار، ماهی و لبنیات کمچرب و مصرف کمتر گوشت قرمز و دیگر فراوردههای گوشتی، سدیم و نوشیدیهای شیرین تشویق میکند.
افرادی که رژیم غذایی سالم داشتند 30% کمتر از بقیه به CKD مبتلا شدند. همچنین میزان وقوع البومینوری، شاخص اولیه آسیب کلیه، 23% کمتر بود.
دکتر کلی خاطرنشان کرد: رویکردهای رژیم غذایی برای سلامت کلیه که مواد مغذی فردی (یا چندگانه) را هدف قرار میدهد میتواند دشوار باشد، اما تمرکز بر غذاهای کامل بهجای مواد مغذی میتواند آموزش پزشکان و انجام دستورات غذایی برای بیماران را آسانتر کند.
یکی از همکاران مطالعه آورده است: "آزمایشهای بالینی تصادفی بازمان کافی تحت نظر بودن برای تعیین پیامدهای معنادار کلیه لازم است تا مشخص شود که آیا تغییر در الگوهای رژیم غذایی ناشی از پیامدهای کلیه سالم است یا خیر. درعینحال، ممکن است شواهد مشاهداتی کافی برای پزشکان باشد تا بر اهمیت الگوهای رژیم غذایی سالم برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به CKD هستند، تأکید کنند."
منبع: انجمن نورولوژی آمریکا
لینک آگهی های پین پست :