
دانشمند ژاپنی هدایت اولین آزمایشهای جنین انسانی-حیوانی را بر عهده گرفت
اگرچه این کار میتواند بهشدت برای پیوند عضو مفید باشد، اما نگرانیهای اخلاقیای نیز هست.
پیوند عضو یکی از آخرین روشهای درمانی در بیماران مبتلابه ازکارافتادگی عضو است. بااینحال، چون موفقیت جراحی پیوند عضو بسیار به حصول پذیری کلی دهنده عضو بستگی دارد، این فرآیند بسیار ناسازگار و غیرقابل اطمینان است. اما پیشرفتهای اخیر در تحقیقات سلولهای بنیادی، نوید روزهای بهتر را میدهد.
هیرومیتسو ناکاچی، پژوهشگر ژاپنی سلولهای بنیادی، که گروههایی را در دانشگاه توکیو و دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا رهبری میکند، اولین دانشمندی است که برای ایجاد جنین حیوانی دارای سلولهای انسانی و سپس پیوند آنها به حیوانات جانشین، حمایت دولت را دارد. گرچه ممکن است این امر شبیه فیلمهای علمی تخیلی باشد، اما روشی برای انجام این کار هست.
احیاء عضو با تحقیقات سلولهای بنیادی و جنینهای حیوانی میتواند به معنای مقابله با کمبود دهنده عضو در درمانهای پیوند عضو باشد. بااینوجود، این روش میتواند سؤالات اخلاقی بسیاری را مطرح کند.
هدف محققان این است که حیواناتی با اعضایی از جنس سلولهای انسانی بسازند و درنهایت در پیوند عضو مورداستفاده قرار گیرد.
چالشها و نگرانیهای اخلاقی
قبل از اینکه وزارت علوم ژاپن این فرصت را به ناکاچی بدهد، روشهایی مانند این به دلایل اخلاقی و فنی ممنوع شده بود. انجمن متخصصین زیستشناسی نگران است که سلولهای انسانی ممکن است فراتر از هدف ایجاد عضو برود و به مغز در حال رشد حیوانات نفوذ کند و بر ادراک آنها اثر بگذارد.
ناکاچی و همکارانش قصد دارند اقدامات لازم برای اجتناب از عوارضی مانند این را انجام دهند. برنامهی آنها این است که عضو پیوندی 5/14 روز رشد کند، وقتی اعضاء بدن حیوان عمدتاً تشکیلشده است.
واکنش جوامع علمی دیگر به این اخبار جالب خواهد بود، چراکه این تحقیق درهای تازهای را به روی روشهای درمانی جدید باز میکند.
منبع: https://bit.ly/2YrB8az