رژیم کتو ( دانشمندان به روابطی درمورد دیابت پی بردند)

با توجه به یافته های جدید بر اساس روابطی که سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود، تحقیقات جدید فواید رژیم کتوژنیک را مورد بررسی قرار دادند.رژیم کتوژنیک، رژیمی بر پایه ی کربوهیدرات کم و چربی زیاد است که سبب افزایش وزن می‌شود. آن‌ها با تغییر روند سوخت و ساز، باعث می‌شوند که انرژی به جای قند، از چربی تامین شود.هنگامیکه محققان موش‌هایی که از طریق رژبم کتو تغذیه شده بودند را مورد آزمایش قرار دادند، دریافتند که آنها نسبت به موش‌های مشابه با رژیم سرشار از چربی و کربوهیدرات، توانایی کمتری در تنظیم قند خون دارند.اگرچه تغذیه‌ی بر پایه‌ي کتو به نظر می‌رسد که گزینه‌ی سالمی برای حیوانات باشد، اما آنها تحمل گلوکز برای ماندن در خون را نسبت به حالت تغذیه‌ی سرشار از چربی، کاهش می‌دهند.نتیجه‌ی این آزمایش این بود که کبد موش‌های تغذیه شده با رژیم کتو به خوبی نمی‌توانند به ترشح انسولین پاسخ دهند. در این شرایط، که تحت عنوان مقاومت انسولین شناخته می‌شود، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ افزایش پیدا می‌کند.دیابت یکی از بزرگترین بیماری‌هایی است که در حال حاضر سلامتی را تهدید می‌کند.

مقاومت انسولین

انسولین هورمونی است که به بدن برای کنترل سطح قند خون یا همان گلوکز کمک می‌کند. اگر قند خون در مدت طولانی پایین تر از حد نرمال باشد، شرایطی را به وجود می‌آورد که به آن هایپرگلیسمی می‌گویند، که می‌تواند منجر به خطرات جدی شود. این موضوع نشانه‌ی دیابت است.در دیابت نوع یک به علت اینکه پانکراس به مقدار لازم انسولین سازی نمی‌کند، هایپرگلیسمی ایجاد می‌شود. در دیابت نوع دو، اندام ها و بافت‌ها توانایی خود را در پاسخ به انسولین از دست می‌دهند. پانکراس تلاش می‌کند با ترشح بیشتر انسولین این شرایط را جبران کند اما چون این تلاش مسلما بیهوده است، سبب بروز هایپرگلیسمی خواهد شد.راه های زیادی وجود دارد که بوسیله ی آن انسولین به حفظ سطح استاندارد گلوکز خون کمک می‌کند. یکی از این راه ها پیام رسانی به کبد به منظور ساخت گلوکز است و راه دیگر کمک به عضلات و بافت ها به منظور جذب گلوکز و و تبدیل آن به انرژی است.مقاومت انسولین یک مشکل متابولیسمی پیچیده است که علت مشخصی ندارد. کبد در شرایطی که توانایی تحریک ساخت گلوکز و پاسخ به انسولین را از دست می‌دهد، مقاومت انسولینی پیدا می‌کند.سلول‌ها نیز می توانند دچار مقاومت انسولینی شوند، زمانی که آن‌ها به میزان بیشتری از هورمون نیاز دارند تا به آنها برای استفاده از گلوکز، کمک کند.به هر حال محققان دریافتند که علت اصلی افزایش مقاومت گلوکز در رژیم کتو در موش ها به مقاومت انسولینی در کبد مربوط می‌شود. نسبت به مشکل در پاکسازی گلوکز و جذب آن توسط بافت ها.علی رغم تحقیقات گسترده به منظور یافتن علت مقاومت انسولینی و دیابت نوع ۲، این موضوع همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.یکی از موضوعاتی که دانشمندان می‌دانند این است که اجزاء‌ چربی مانند به نام لیپیدها، به طور مشخص با مقاومت انسولینی در ارتباط هستند. اگرچه در ادامه سوالات بسیاری شکل می‌گیرد مانند اینکه آیا منظور از این ارتباط ، ارتباط با تجمع چربی‌هاست و یا ساخت چربی ها درون بافت.

رژیم‌های کتوژنیک و کتوزیس

با کاهش جذب کربوهیدرات، رژیم های کتو مرحله‌ی متابولیکی ای به نام کتوزیس را القا می‌کنند. در این مرحله سلول هایی که در حالت عادی باید انرژی خود را از گلوکوز تامین کنند، این انرژی را از کتون‌ها به دست می آورند.کمبود کربوهیدرات بدن را مجبور می‌کند که چربی‌ها را به اسیدهای چرب بشکند و سپس آن‌ها را به کتون‌ها تبدیل کند.رژیم کتو احتمالا به عنوان یک راه برای کاهش وزن، بطور گسترده مورد مطالعه قرار می‌گیرد.در حال حاضر و بر اساس تحقیقات فراوانی که در این زمینه صورت گرفته، محققان و دانشمندان بر این باورند که رژیم‌های کتو دارای پایه «فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی» هستند و می‌توانند به طور قابل توجهی به سلامت قلب و عروق کمک کنند. این موضوع، خبر بسیار خوبی برای پزشکانی است که روزانه با افراد بسیاری روبرو می‌شوند که از چاقی رنج می‌برند. اگرچه ثابت شده است که رژیم‌های کتوژنیک قادر به مقابله با چاقی هستند، با این وجود نگرانی‌هایی در این زمینه وجود دارد. به نظر می‌رسد که این نگرانی‌ها عموما ریشه در فقدان دانش وسیع و گسترده در رابطه با مکانیسم‌های فیزیولوژیکی درگیر در این رژیم غذایی دارد.

 روشن نبودن مکانیزم مقاومت به انسولین

مطالعه جدید، باعث شد تا برخی از گره‌های علمی گشوده شود. بر اساس این مطالعه، مقاومت به انسولین در کبد می‌تواند در مراحل اولیه رژیم کتو ایجاد شود. این فرضیه برای اثبات لازم است که در مورد انسان و شرایط وی صدق کند.همچنین مکانیزم‌هایی که موجب مقاومت بدن نسبت به انسولین می‌شوند، به خصوص در ارتباط با سایر رژیم‌ها، کماکان مبهم هستند و دلیلی برای آن وجود ندارد. در این زمینه محققان ازعان دارند که نیاز به تحقیقات بیشتری است.از جمله بخش‌های دیگری که نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، بررسی تاثیرات جانبی شکستن اسیدهای چرب بر مغز است. محققان گمان می‌کنند که اسیدهای چرب، ممکن است که نقش مهمی در ارسال سیگنال در مغز ایفا کنند. کریستین ولفروم در این زمینه می‌گوید: «اگر چه رژیم کتوژنیک به عنوان رژیمی سالم شناخته می‌شود، یافته‌های ما نشان می‌دهد که استفاده از این رژیم ممکن است باعث افزایش ریسک مقاومت انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ شود.»