{{cartLength}}
{{cartLength}}
ثبت آگهی
کبد / 15 مرداد 1397

کبد چرب و راه‌های مقابله با آن (بخش اول)

کبد چرب و راه‌های مقابله با آن (بخش اول)

بیماری به نام کبد  چرب، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های جوامع رو به رشد است. مصرف غذاهای چرب و فست‌فودها، یکی از مهمترین عوامل این بیماری است. تشخیص چرب بودن کبد  از روی ظاهر کار آسانی نیست. برای مثال، شما به صورت مستقیم در ناحیه کبد  احساس درد ندارید تا بتوانید پیگیر درمان آن شوید.

کبد  چرب یا استئاتوز کبد ی، اصطلاحی است که میزان چربی موجود در کبد  را توصیف می‌کند. به صورت طبیعی، مقدار کمی چربی در کبد  وجود دارد، اما بیش از حد می‌تواند یک بیماری باشد. کبد ، دومین عضو در بدن است. کبد  مسئولیت‌های زیادی بر عهده دارد؛ از جمله تصفیه‌ی چیزهایی که می‌خوریم و نوشیدنی، فیلتر کردن مواد مضر خون. یک کبد  چرب در طولانی مدت ممکن است آسیب‌های جدی ببیند.

اما چه میزان چربی باعث می‌شود یک کبد  را، چرب بدانیم؟ چرب بودن کبد ، درجه‌بندی دارد. کبد  چرب از زمانی بیمار به حساب می‌آید که نسبت سلول‌های کبد ی که چربی دارند، بیشتر ۵ درصد باشد. میزان چربی را می‌توان با نمونه‌برداری، سونوگرافی، سی‌تی اسکن و MRI تشخیص داد.

کبد  معمولا با ساختن سلول‌های جدید، خود را بازسازی می‌کند و به درمان بیرونی نیاز ندارد. اما زمانی که به دفعات متعدد و مستمر این کبد  چرب می‌شود، یک زخم دائمی در آن پدید می‌آید. این حالت را سیروز کبد ی می‌نامند. در قالب‌های خفیف، کبد  چرب در شرایط برگشت‌پذیر بوده و با تغییر عادت‌های زندگی مانند تغییر رژیم، کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی، احتمالا کبد  به حالت نرمال خود برمی‌گردد.

یافتن علائم بیرونی برای کبد  چرب کار آسانی نیست. اما در کل می‌توان این موارد را بهترین علائم آن دانست:

کم شدن اشتها، کاهش وزن، درد شکم، ضعف فیزیکی، خستگی، گیجی. اگر کبد  چرب به سیروز و نارسایی کبد  تبدیل شود، علائم آن می‌توانند شامل این موارد باشد: شکم بزرگ و پر شده از مایع، زردی پوست و چشم، گیجی، خونریزی غیرطبیعی.

مهمترین عامل چربی کبد ، مصرف بیش از حد الکل است. وزن بالا، مصرف زیاد شکر، گلیسیرید بالا، دیابت، فعالیت کم بدنی، مصرف فست‌فود و حتی ژنتیک هم در ایجاد کبد  چرب موثر هستند. کبد  چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی زیادی وارد بدن شده یا بدن نتواند کلسترول را به اندازه کافی متابولیزه کند. چربی اضافه در سلول‌های کبد  ذخیره شده و به کبد  چرب منجر می‌شود.

اشتراک گذاری :