رژیم غذایی چرب و آلزایمر

با شروع بیماری آلزایمر، این بیماری به‌طور منظم و تهاجمی پیش می‌رود و از جنبه‌های مختلف به بیمار حمله می‌کند. اما محققان نیز به همین طریق روی این بیماری مطالعه می‌کنند.

از سال 2016، کادادسوس اسمیت، استاد علوم زیستی در دانشکده علوم و هنر، بودجه‌ای به ارزش 7/2 میلیون دلار برای مطالعه دلایل آلزایمر و شناسایی درمان‌های دارویی بهتر دریافت کرده است.

دیابت   و چاقی به بیماری آلزایمر مربوط هستند. به‌غیراز سن، دیابت   عامل خطر اول است. با نگاه کردن به مغز، تغییراتی در گیرنده‌های انسولین یافت می‌شود، اما چگونگی بروز این تغییرات مشخص نیست.

محققان با استفاده از داده‌ها و اطلاعات حاصل از مطالعه‌ای مداوم روی داروهای طراحی‌شده برای پیشگیری از تشکیل پلاک‌های آمیلین، از تکنولوژی توالی ژن استفاده خواهند کرد تا تفاوت‌های پیشرفت آلزایمر در زنان و مردان را بهتر درک و همچنین، تغییرات ژنتیک را از اولین نقطه اختلال عملکرد متابولیک تا شروع آلزایمر را شناسایی کنند.

مطالعات مداوم روی مدل‌های جوندگان ارتباط آشکاری بین رژیم غذایی چرب و بروز زودرس علائم آلزایمر در مغز را نشان می‌دهد. در این مطالعه، محققان نمونه‌های بافت مغزی را با توالی RNA ادامه می‌دهند تا تغییرات موجود در هر ژن فردی را در هر مرحله از انتقال نشان دهند.

با شناسایی هدف‌های ترانسکریپتوم در مغز، که در مناطق فشار متابولیک تغییر زودرس دارند، و همچنین با نگاه به آن‌ها، این ایده به ذهن می‌رسد که بیماری‌های متابولیسم مانند دیابت   با پیشرفت بیماری آلزایمر مرتبط هستند.

این مطالعه همچنین به دنبال شناسایی تفاوت‌های آسیب‌شناسی در مردان و زنان است. درحالی‌که مردان در مقایسه با زنان، در معرض خطر بالای ابتلا به اختلال در عملکرد متابولیکی مانند چاقی و دیابت   قرار دارند، وقتی زنان در این شرایط قرار می‌گیرند، خطر ابتلا به عملکرد شناختی و بیماری آلزایمر، نسبت به مردان، بیشتر می‌شود.

سرپرست تحقیقات، کادادسوس اسمیت گفت: "ما می‌خواهیم تغییرات ترانسکریپتوم را، ازنظر آسیب‌شناسی و متابولیسم، با تغییرات موجود در مغز ترکیب کنیم. امید است بتوانیم پروتئین‌ها یا گیرنده‌های خاص را شناسایی کنیم."

منبع: دانشگاه کنت

لینک آگهی های پین پست