کاهش میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های قلبی و عروقی

بر اساس تحقیقات جدید میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته قلبی  در بسیاری از کشورها ازجمله استرالیا کاهش‌یافته و در بسیاری از کشورها روبه افزایش است.

محققان دانشگاه ملبورن روند مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی عروقی را – که عمدتاً شامل بیماری و سکته قلبی  است – از سال 2000 در 23 کشور پردرآمد آنالیز کرده‌اند.

محققان دریافته‌اند که میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی عروقی در افراد بین سنین 35 تا 74 سال رو به کاهش و در 12 کشور از این 23 کشور رو به افزایش است.

در سال‌های اخیر میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی عروقی در آمریکا و زنان کانادایی افزایش‌یافته است، درحالی‌که در استرالیا، انگلستان و نیوزلند، این میزان نسبت به دهه 2000 سالانه 20 تا 50 درصد کاهش‌یافته است.

در ایران نیز 46 درصد کل مرگ‌ها ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است که 7/19 درصد از آن‌ها مربوط به سکته قلبی  است.

این مطالعه نشان می‌دهد که چاقی یا حداقل رژیم غذایی ضعیف ممکن است عامل اصلی کاهش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی باشد.

هریک از این کشورها سطح خیلی بالای چاقی را دارند. در استرالیا، نزدیک به یک‌سوم افراد چاق هستند. این میزان افزایش در سطح چاقی به این معنی است که در طی چندین دهه نسبت قابل‌توجهی از جمعیت در معرض خطر بیماری قلبی عروقی بوده‌اند.

بااین‌حال، تنها یکی از دلایل مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است. دیگر عوامل عبارت‌اند از سیگار کشیدن، فشارخون بالا، کلسترول بالا و دیابت.

محققان دریافتند که میزان چاقی در ایتالیا و فرانسه پایین است که به دنبال آن کاهش میزان مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در سال‌ها اخیر در میان همه‌ی کشورها قابل‌توجه است.

این مطالعه نشان می‌دهد که تأثیر مداخله موفق بهداشت عمومی بر مرگ‌های ناشی از بیماری قلبی عروقی در طی 50 سال گذشته رو به کاهش است.

برای مقابله با این امر، سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در اقدامات پیشگیرانه سلامتی به‌خصوص در حوزه افزایش فعالیت فیزیکی، بهبود رژیم غذایی و کاهش چاقی لازم است.

عدم رسیدگی به این مسائل می‌تواند پایان کاهش طولانی‌مدت در مرگ‌های ناشی از بیماری قلبی عروقی را تائید کند و افزایش امید به زندگی را در آینده تهدید کند.

منبع: https://bit.ly/2M0GNyz