
تفاوت میان سرماخوردگی و آنفلوانزا چیست؟ (بخش اول)
هم سرماخوردگی و هم آنفلوانزا منشا ویروسی دارند، و میتوانند علائم یکسان داشته باشند. پس از کجا بفهمیم که یک فرد مبتلا به آنفلوانزا است و یا دچار یک سرماخورگی وخیم شده است؟ در این مقاله ما به توصیف این تفاوت خواهیم پرداخت.
سرماخوردگی و آنفلوانزا شایعترین بیماریها هستند، با توجه به مقالات ترجمه شده هرساله ۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت آمریکا علائم آنفلوانزا را نشان میدهند.
تفاوت کلی بین سرماخوردگی و آنفلوانزا این است که به طور کلی علائم آنفلوانزا شدید تر است.
هرساله، بیش از ۲۰۰ هزار نفر به علت آنفلوانزا راهی بیمارستان میشوند. سالانه آنفلوانزا دلیل مرگ ۲۳۶۰۰ نفر میباشد.
نکات کلی درمورد سرماخوردگی و آنفلوانزا:
بسیاری از علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا شبیه به هم است، بیشترین تفاوت این دو در این است که اغلب آنفلوانزا شدید تر و تب وخیم تر دارد.
به استناد مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، به طور میانگین بزرگسالان در طول سال ۲ تا۳ بار به سرماخوردگی مبتلا می شوند.
شایع ترین دلیل سرماخوردگی، رینوویروس میباشد.
تفاوت میان سرماخوردگی و آنفلوانزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا بوسیلهی دو ویروس متفاوت ایجاد میشوند و به طورکلی، علائم آنفلوانزا وخیمتر است. همچنین، همانند سرماخوردگی مشکل جدی ایجاد نمیکند، برخلاف پنومونیا و عفونتهای باکتریایی.
تفاوت کلی بین سرماخوردگی و آنفلوانزا این است که آنفلوانزا معمولا بیشتر علامت تب را بروز میدهد. این تب حتی میتواند تا ۱۰۰ درجه فارنهایت و حتی بیشتر نیز باشد و به مدت ۳ تا ۵ روز طول میکشد.
خستگی مفرط ناشی از آنفلوانزا میتواند تا هفته ها هم طول بکشد. علائم سرماخوردگی به طور کلی کمتر بوده و حدود یک هفته به طول میانجامد.
همچنین، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی در سرماخوردگی نسبت به آنفلوانزا شایع تر است.
یکی دیگر از تفاوت ها کلیدی، استفراغ است. استفراغ به طور طبیعی در سرماخوردگی دیده نمیشود در صورتیکه جزء علائم شایع آنفلوانزا است.
اگرچه تفاوت های ذکر شده در بالا به طور کلی صحیح است، بدون آزمایشهای خاص، تشخیص سرماخوردگی از آنفلوانزا غیرممکن است برای مثال، ممکن است که فرد در حالی که هیچ تبی ندارد، به آنفلوانزا مبتلا باشد.
سرماخوردگی چیست؟
بیشتر افراد با احساس سرماخوردگی آشنایی دارند. سرماخوردگی میتواند در سرما و گرما به طور یکسان ظاهر شود و نیمی از مردم در طول عمرشان انواع زیادی از سرماخوردگی را تجربه میکنند.
علائم شامل آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و سرفه، خیس بودن چشمها، سردرد و درد بدن است. درمان خاصی وجود ندارد به جز استراحت کردن و نوشیدن مایعات فراوان. سرماخوردگی باید دورهی ۷ تا ۱۰ روزهی خود را سپری کند.
در حالت عادی لازم نیست که به پزشک مراجعه شود. اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به این علت که احتمال بروز و رشد پنومونیا در آنها زیاد است، لازم است که به پزشک مراجعه کنند.
برای جلوگیری از ابتلا و یا سرایت دادن سرماخوردگی، مردم باید به طور منظم دستهای خود را بشویند و مطمئن شوند که در یک دستمال عطسه کرده اند. این یک نکته ی مهم است برای توقف شیوع ویروس ها ، چون آنها برخلاف پوست، نمیتوانند روی لباس و سطوح مانند آن زنده بمانند.
آنفلوانزا چیست؟
سه نوع ویروس آنفلوانزا وجود دارد، آنفلوانزای A،B و C. نوع AوB از انواع فصلی بوده و در فصول خاص شیوع پیدا میکنند. یکی از علائم کلیدی آنفلوانزا احساس تب زیاد یا دمای ۱۰۰ درجه فارنهایت یا بیشتر است. به هرحال، لزوما تمام کسانی که مبتلا به آنفلوانزا هستند، علامت تب را بروز نمیدهند.
دیگر علائم شامل:
سردرد و بدن درد
استفراغ، حالت تهوع و اسهال به خصوص در کودکان
گلودرد و سرفه
خستگی
احساس سرما و لرز
گرفتگی یا آبریزش بینی
یک سرماخوردگی معمولی به ندرت سبب ایجاد تب شدید میشود. در یک سرماخوردگی علائم شامل، آبریزش بینی و گلودرد خواهد بود که به طور طبیعی در چند روز عود میکنند.
چگونه آنفوانزا را درمان کنیم؟
بیشتر افرادی که مبتلا به آنفلوانزا هستند به درمانهای دارویی نیاز ندارند. بیشتر آنها میتوانند در خانه بمانند و از برخورد با سایر افراد جلوگیری کنند تا از سرایت بیماریشان به آن ها جلوگیری کنند. به هرحال، درمانهایی که در ادامه گفته میشود می توانند کاربردی باشد:
استفادهی دورهای دارو: این گزینه میتواند سبب کاهش تب شود. تیلنول میتواند به بیماران کمک کند که تا زمان بهبودی کامل احساس راحت تری داشته باشند. تیلنول را میتوان آنلاین نیز خریداری کرد.